Mindfulness is voor veel mensen geschikt en toegankelijk

Mindfulness is voor veel mensen geschikt en toegankelijk. Mindfulnessoefeningen doe je liggend, zittend op een stoel, lopend of staand. Op deze wijze kun jij overal in je dagelijkse leven mindfulness toepassen zoals thuis, op je werk en zelfs onderweg. Een lichamelijke beperking is geen probleem, als je in een stoel kunt zitten kun je alle oefeningen prima meedoen.

Is Mindfulness zweverig?
Nee. Mindfulness is heel toegankelijk en praktisch gemaakt voor alle mensen en ondersteunt in het omgaan met de uitdagingen van een druk bestaan. Zoals een cursist eens zei: “Voor ik aan Mindfulness begon dacht ik dat het iets zweverigs was, echter niets was minder waar. Het is niet ongrijpbaar. Het is verhelderend en zorgt voor harmonie en balans”.

Waar kan ik op letten tijdens het kiezen van een mindfulness training?
De persoonlijke klik met de trainer (volg daarin jouw gevoel).
Je kunt de trainer bellen voor een kennismaking, mindfulness trainers staan daar zeker voor open.
Is de trainer gediplomeerd? Mindfulnesstrainer is een vrij beroep, in principe mag iedereen in Nederland een mindfulnesstraining geven.
Een gediplomeerde trainer staat garant voor kwaliteit. Je zou kunnen vragen of de trainer is aangesloten bij één van de beroepsverenigingen VMBN of VMM. Wanneer de Mindfulnesstrainer hierbij aangesloten is kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van de zorgverzekeraars. Mindfulnesstrainer Miriam van Leeuwen is aangesloten bij de VMBN.
Bij het Bewust Zijn Zentrum Zuidlaren zijn de groepen minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers.

17 mei start er een 8 weekse Mindfulness Stress Reductie training van 12.30 - 15.00 uur.

Bedrijfstrainingen zijn ook mogelijk bij Bewust Zijn Zentrum. Grote bedrijven als Google, Yahoo, Unilever en ANWB trainen hun medewerkers in Mindfulness. In de geestelijke gezondheidszorg neemt Mindfulness een grote vlucht omdat het bewezen effectief is bij tal van geestelijke problemen, depressie en stress.
Neem vrijblijvend contact op voor verdere informatie en mogelijkheden binnen uw bedrijf.